Vrije Tijd

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met:

  • portret- en modelfotografie
  • muziek (gitaar, toetsen, mouth harp)
  • politiek (liberalisme)
  • filosofie (Epicurisme)
  • nieuwe mobiliteit

 

Mobiliteit 2030 is mijn passie

Mobiliteit is een randvoorwaarde het economisch en maatschappelijk kunnen functioneren van de samenleving. We moeten ons bewust zijn van het feit dat de auto handig is maar niet zaligmakend. Ook moeten we beseffen dat het bezit van een auto allang niet meer van belang is zolang we maar weten dat we over een auto kunnen beschikken op het moment dat we hem nodig hebben.

Dankzij hedendaagse technieken en vooral de ICT zijn we in staat om auto’s “op afroep” te gebruiken en vervoermiddelen te delen. We kunnen onze route veel beter plannen en het elektrische voertuig ligt binnen handbereik. Omstreeks 2030 is het totale landschap van mobiliteit, van rijden en stilstaan, volledig anders. Die droom houdt mij bezig, die visie boeit me en ik wil graag onderdeel zijn van een beweging die de mobiliteitstransitie mogelijk maakt. Daarom maak ik daar graag een kwestie van. Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen zouden zich prima met een elektrische tuktuk kunnen verplaatsen voor de korte ritjes naar het centrum of in het dorp. Dat geldt ook voor mij hoor.

Ik blog over zoveel mogelijk initiatieven die te maken hebben met nieuwe mobiliteit want er gebeurt een hoop. Laadpalen, zonnepanelen, bijzondere voertuigen, de zonneauto, lokale initiatieven, ik bouw een kleine kennisbank op voor de nieuwe mobiliteit. En als ik een groep mensen mag inspireren over alles wat er te koop is, nu maar zeker in 2030, dan maak ik daar graag een avondje voor vrij, tegen bijzonder lage kosten. We moeten het tenslotte met zijn allen doen.

Wij hebben niet zozeer behoefte aan de diensten van onze vrienden als wel aan het vertrouwen op deze diensten te kunnen rekenen

(Epicurus, 341 – 271 vC)

20101125 Careo logo 320 dpi 10 cm