Loungen op een parkeerplaats

Dit is leuk: Verkeersnet maakt melding van de Park(ing) Day, binnenkort in Rotterdam. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

parking-day3Ik citeer een stukje van Verkeersnet:

PARK(ing) Day sluit als experiment perfect aan bij de doelstellingen voor de binnenstad als City Lounge; dé plek voor ontmoeting, verblijf en vermaak met meer ruimte voor groen, aldus de gemeente.

Dat mag vergunningvrij op vrijdag 19 september tussen 7 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds. De invulling kan variëren van sport en spel tot creatieve workshops of gewoon lekker loungen op een stukje gras. ‘Hierdoor ontstaan er vele groene miniparkjes waar van alles op te doen is en wat de binnenstad leuk en gezellig maakt!’

Heel officieel mag je op een parkeerplaats alleen die voertuigen parkeren waarvoor die parkeerplaatsen zijn aangelegd, een dagje een (deel van) een parkeerterrein “afhuren” om een parkje aan te leggen of een potje te voetballen is dus niet mogelijk.

Heel officieel kun je ook niet zomaar een stukje van de weg bestemmen om ander dingen mogelijk te maken. Maar dat het een ludiek evenement is, dat staat vast. Blijft de vraag of je die dag ook vergunningvrij je auto mag parkeren op zo’n vergunningvrij plaatsje.