Parkeerplaats wordt terras

Naast dat er op 19 september “vergunningvrij” gebruik mag worden gemaakt van parkeerplaatsen in Rotterdam (zie mijn blog van eergisteren), experimenteert Rotterdam ook met het in gebruik geven van parkeerplaatsen als terrasjes. Binnenlands bestuur en Misset Horeca berichten hierover.

parking-day3Twaalf ondernemers hebben gevraagd om extra terras, tien aanvragen zijn al goedgekeurd. Horecabedrijven die extra terras willen, moeten een exploitatievergunning hebben en de parkeerplaatsen moeten direct voor de zaak liggen, zonder rijbaan ertussen.

Horecaondernemer Herman Hell twitterde: “Mooie mogelijkheid die de gemeente Rotterdam biedt”. De proef loopt tot en met 19 oktober van dit jaar.

De Rotterdamse wethouder Visser: “Er zit zoveel energie in deze stad, daar moeten we veel meer gebruik van maken en ruimte aan geven. De innovatiekracht van Rotterdam moet weer de motor van de stad worden. We willen dat Rotterdam levendiger en gezelliger wordt. Dat lukt met dit soort initiatieven van ondernemers, dus we werken daar graag aan mee.” Visser kan zich voorstellen dat de vraag rijst of hier geen gewilde parkeerruimte verloren gaat. “We hebben best een hele hoop parkeerplekken en het gaat hier maar om 12 plekken. Ik denk dat de lol van een extra terras het in de publieke opinie makkelijk wint van een paar parkeerplekken minder”.